Schrijf je in op ImpactnetwerkT

ImpactnetwerkT - 26 oktober - Leuven

Welkom op ImpactnetwerkT, hét moment van het jaar waar impactzoekers en -doeners uitwisselen.  Leer bij van elkaar en van experten. Laat je inspireren door keynote spreker Arnoud Raskin. Workshops, innovatieve modellen en expertisedeling staan op het programma. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Schrijf je hier in. 

 

VOORPROGRAMMA - VOLZET > ga naar HOOFDPROGRAMMA

 

9:30 - 12:30: Impactsurvey opstellen en afnemen - volzet

Ging je al aan de slag met impactevaluatie? Ben je op zoek naar een methode om impactinformatie te verzamelen? Met een goede survey kom je al veel te weten over het effect van je activiteiten. Maar hoe baken je de doelgroep voor de bevraging af? Welke vragen peilen nu echt naar impact? Stel je best open of gesloten vragen?

surveyDeze exclusieve workshop laat je actief kennismaken met de do's en don’ts van een survey afnemen. Na afloop kan je zelfstandig een impactsurvey opstellen en afnemen voor je eigen organisatie.

Toha De Brandt geeft de workshop. Ze is stedelijk antropoloog en verdiept zich in de sociale uitdagingen van steden. Ze deed o.a. onderzoek in Marseille, Detroit en, in het kader van het actieonderzoek rond impactevaluatie van de Sociale InnovatieFabriek, in Genk. Toha stelde hiervoor bevragingen voor jongeren en volwassenen op.

Max. 15 deelnemers

11:00 - 12:30: Impact: tools en vorming (i.s.m. Vlaams Evaluatieplatform) - volzet

Bereiken we onze doelen? Gaat het in de goede richting? Hoe kunnen we onze impact verhogen of versnellen?

Impactevaluatie wordt onmisbaar in het totale evaluatieplaatje van beleidsmakers en organisaties. Het Vlaams EvaluatiePlatform nodigt je uit om kennis te maken met het aanbod rond impact van de Sociale InnovatieFabriek. De ideale gelegenheid ook om aansluitend te netwerken met het Impactnetwerk.

Open moment, max. 30 deelnemers (deelname gratis)

 

HOOFDPROGRAMMA

 

13:00 Onthaal

13:30 Welkom. Hoe het Impactnetwerk groeide

Arnoud Raskin14:00 Keynote. Arnoud Raskin over impact meten en verhogen. 

Arnoud Raskin is oprichter van Mobile School en Streetwize. Ze brengen het recht op educatie naar de straat, en de overlevingsstrategieën van straatkinderen naar het bedrijfsleven. Arnoud Raskin in vijf woorden? Bekijk dit filmpje

14:30 Keuzesessies

1. Vijf voorwaarden voor een collectief succes: het Collective Impact model 

Het Collective Impact Model (ontwikkeld door Kania & Kramer) laat mensen op een gestructureerde manier samenwerken aan maatschappelijke verandering. Tomas De Groote (Sociale InnovatieFabriek) schetst het model. 

Karoline Lenaers (projectcoördinator) vertelt ons hoe het initiatief ‘Hasselt Zorgt’ ontwikkeld wordt volgens dit Collective Impact model. Een multitude aan partijen, waaronder initiatiefnemers stad Hasselt, Jessa Ziekenhuis en PXL, zullen bijdragen tot de realisatie van een gezonde zorgstad Hasselt. Christa Meekers (Jessa), Johan Abrahams (woon- en zorgcentra Begralim) en Peter Vanaken (OCMW Hasselt) vertellen samen met Phillipe Beliën (procesbegeleider) over hun rol in dit collectief verhaal. Leer van hen hoe je tot een gemeenschappelijke agenda, impactindicatoren en elkaar versterkende projecten kan komen.

2. Workshop Theory of Change - VOLZET

theory of changeEen theory of change (veranderingstheorie) opstellen laat je nadenken over welk probleem je precies wil oplossen, hoe de weg naar de oplossing er uitziet en waar jouw interventie best op inspeelt. Of je nu een nieuw project impactvol wil ontwerpen (impact design) of een bestaand traject wil evalueren op impact: een theory of change is je basis. In deze workshop oefen je actief met deze methodiek. Je kan, indien gewenst, werken rond je eigen project. Iris Verhoeyen (Sociale InnovatieFabriek) begeleidt de workshop.

Max. 20 deelnemers

3. Hoe kan een coach of consultant je impactproces versnellen? 

Samen nadenken over je impact is niet simpel. Als het woord 'evalueren' valt, wordt het nog complexer. Wat, wie en hoe evalueren?  Hoe verloopt een procesondersteuning rond impactgericht werken? Welke dilemma’s kom je tegen als je impact evalueert? Iemand die het proces structureert en de kwaliteit ervan bewaakt, kan doorslaggevend zijn voor een goede impactproces. Consultants van TweeperenboomIdeaconsult en Hefboom delen hun ervaring en geven tips voor een goed proces.

15:45 Pauze

16:00 Panelgesprek met impactdoeners

Nog twijfels? Koudwatervrees? Deze mensen tonen je dat impact evalueren kan, of je organisatie nu klein of groot is. In een panelgesprek geven Theo Vaes (Armen TeKort), Hannelore Akkermans (Joker/Via Via Tourism Academy), Jolien Smis (Konekt) en Wim Poelmans (Les Gazelles de Bruxelles) inzicht in hun “eerste keer”. We vragen hen waarom ze startten met impact evalueren, hoe ze tewerk gingen en wat het hen opleverde. Dat impactgericht werken in hun organisatie nooit meer stopt, mochten we hier alvast stellen. 

16:45 Netwerkreceptie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCH

Schrijf je in via dit formulier.

Locatie

Agora Learning Centre KU Leuven, Edward van Evenstraat 4, Leuven

Volg vanaf het station de Maria-Teresiastraat, die overgaat in de Andreas Vesaliusstraat (altijd rechtdoor). Ter hoogte van nummer 30 vind je Agora.  

Prijs

Voorprogramma: workshop 'Impactsurvey': 60 €* (broodje inbegrepen)

Hoofdprogramma: 20€* 

Sluit je na de workshop 'Impactsurvey' aan op het hoofdprogramma, dan betaal je 70€* voor de hele dag.  

*prijzen excl. btw