Impact Wizard

IMPACT EVALUEREN OP MAAT

Eindelijk: een tool, in het Nederlands (sinds maart 2017, also available in English!), die je stap voor stap begeleidt doorheen het proces van impactevaluatie. Een tool die je slimme vragen stelt. Die een werkwijze voorstelt die past bij jouw inhoudelijke vragen én beschikbare tijd.

Met de online tool Impact Wizard maak je de maatschappelijke impact van je werk zichtbaar. Dat doe je voor jezelf maar misschien ook wel voor anderen. Om fondsen te werven bijvoorbeeld. Om je team te motiveren: wat levert ons werk op? Of om te leren hoe je je impact nog kan verhogen. In ieder geval wordt het duidelijk hoe jouw project het verschil maakt.

GRATIS TESTEN

Als je (gratis) een account aanmaakt, kan je Impact Wizard ongelimiteerd uittesten gedurende een week. Daarna kan je een sleutel krijgen voor gebruik op langere termijn.

ONTSTAAN

Impact Wizard is het resultaat van een tweejarig actieonderzoek van de Sociale InnovatieFabriek en de Verenigde Verenigingen.

Zo'n honderd organisaties bundelden hun expertise om deze tool te ontwikkelen. Internationale literatuur werd geraadpleegd, methodes werden uitgebreid getest in verschillende praktijken. Een online tool bleek het meest geschikt om flexibel in te spelen op de noden van verschillende types organisaties. Het staat ons ook toe om de zich volop ontwikkelende kennis en evoluties up to date te houden.

www.impactwizard.eu.

Impact Wizard logo